8

Biraz yardıma ihtiyacım var :)

Ben sanırım bu blog işini çözemedim.Geçen gün bi karıştırıp ne var ne yok bakim dedim.Bişeyler ekledim falan,şu kar yağma olayını.Sonra bişeyleri değiştirdim tam olarak hatırlamıyorum,ondan sonra sayfam bozuldu.Bozulmak değilde mesela "Hızlı Düzenleme’yi göster" açık olmasına rağmen sayfamda yok :/ Bi de şarkı eklemek istiyorum ama video değil,onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.Video eklerken de bilgisayarımda kayıtlı olması mı gerekli onu da tam çözemedim.Yani kısacası benim birazcık derse ihtiyacım var.Bi de arka plana istediğim resmi koyamıyo muyum.Hiç bişey bilmiyorum sanırım :/

İyi bi öğretmen var mı tanıdığınız ? :P

Edit: Bunu yazar yazmaz "Hızlı Düzenleme’yi göster" seçeneği geri gelmiş sayfama :D

8 yorum:

ıvır zıvır

merhabalar... blogda bende yeni sayılırım hatta sizden de yeni... ikimizde hoş geldik..bildiğimi anlatayım... müzik olayını çözdüm galiba....
şöle ki benim sayfama gir örneğin aşağılarda bi müzik var ''elfida'' başlıklı... orda görünene müzik ikonuna çift tıkla.... açılan sayfadan (http://muzicons.com/)üç basamakta müzik yüklüyorsun...
1-surat seç
2-yükle
3-ikon seç
result bölümünde (hemen yanda)
''upload music to get code'' bir kod satırı oluşuyor ...o kodu ctrl+c yap..kopyala..kendi kişisel sayfanda yeni kayıt oluştur...
ve ''html kodu '' görümüne yapıştır...:)..karışık mı oldu...
bi dene ..olmadı bakarız...

ıvır zıvır

arka plana resim koyamya çalışmadım hiç... açıkcası kodlarla falan ilgili galiba.. pek anlamam :/.... ama bişeyler öğrenirsem yinede yardımcı olurum... bişi daha ..yine sayfamda kayıtlı olmayan şarkıyı direk netten çalan sitede var ama(sezen aksu parçası)..o eski bi tip... yeni moda sanırım ilk anlattığım :)..

Minik kelebek

Çoooook teşekkür ederim,yaptım sayende :) Arka plan olayını da çözersen bana da haber verirsin olur mu :p

Erhan

slm. eğer benim blogumdaki gibi sayfa açıldığında play'e basmadan kendi kendine çalmasını istersen sana yardımcı olabilirim.. görüşmek üzere..

Erhan

selam "minik kelebek"

kumanda panelinde blogunun bulunduğu satırda "yerleşim" linki vardır, oraya girdiğinde en üstte "üst bilgi" kısmı vardır.eğer yoksa onun yeri boştur ve gadget ekle seçeneği vardır. onu tıkladığında yeni bir seçenek kutusu açılır."sayfa üst bilgisi" seçeneği, açılan kutudaki listenin en altında mevcuttur. oradan seçebilirsin. daha sonra üst bilgiye başlık ve resim eklemek için düzenle linkini tıklıyorsun. yeni açılan kutuda resim ve başlık ekleme imkanın olacaktır.

sayfaya fon müziği eklemen için "yerleşim" menüsündeyken alt taraftaki boş bölmenin içindeki gadget ekle seçeneğini tıklıyoruz ve karşımıza açılan seçenekler kutusundan "HTML/JavaScript" i seçiyoruz. seçtikten sonra HTML/JavaScript in yanında düzenle seçeneği vardır.bunu tıkladığımızda karşımıza kod yazabileceğimiz veya kopyalayabileceğimiz bir kutu açılır..
işte birazdan anlatacağım kodları bu kutunun içine kopyalayıp kaydet diyoruz. şimdi müziğin kodlarını nereden bulacağız??

ben www.videohan.com sitesini tercih ediyorum. hem o siteye üyeyim. kendi istediğim şarkıları o siteye yükleyip kodlarını kullanıyorum kendi blog sayfamda. şimdi örnek olsun diye benim sayfamdaki herhangi bir şarkının altındaki videohan linkini tıklayalım ve siteye yönlenelim. site açıldığında gıcık edici reklamlar gelmeye başladı. onları kapatalım. sayfa açıldığında aynı zamanda o şarkı çalmaya başlar. sayfanın sağ tarafında "link" ve "embed kodu" kısmı vardır. işte bize embed kodu lazım.bu kodu kopyalayıp blogundaki HTML/JavaScript in içine kopyalarsan işlemin tamamlanmış olacaktır. artık blog sayfanı açtığında en altta bir müzik kutusu açılacaktır.
fakat senin müdehalene gerek kalmadan çalmaya başlayacaktır.

bukadar :)) kusura bakma çok basite indirgeyerek anlattım hiçbir aşamada takılmayasın diye..

Görüşmek üzere "minik kelebek"

Minik kelebek

Çooooook teşekkür ederim :) Böyle anlatman daha iyi zaten,pek bildiğim şeyler değil böyle sayfa ayarları falan :)

Erhan

yardımcı olabildiysem ne mutlu..
hadi güzel bir müzik ekle de dinleyelim bakalım senden.. bakalım hangi müzikten hoşlanıyorsun..

honeybee
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Siguiente Inicio

Memorias